28 March RRB NTPC Questions Asked Gk 2016 CBT Review

By | March 28, 2016

28 March RRB NTPC Questions Asked Gk 2016 CBT Review analysis of question paper non technical answer key ,cut off marks expected result date slot 1 2 3 .Railway exam first slot analysis 2016.Railway has conducted the written examination successfully today on various places across the country and candidates in large numbers have appeared in the examination. The next exam is scheduled to be conducted on Saturday and Sunday and now candidates have been looking for the examination which will be conducted very soon.

28 March RRB NTPC Questions Asked 

Download 28 March RRB NTPC Question solved for upcoming shift exams .They should know the type of questions which are being asked in the examination and all those who are going to appear in the exam will be benefited through it. Candidates who will qualify the written examination will next be called for the document verification process. The cutoff for the exam is going to be very high and candidates should score very high marks in the examination. Here are some of the details which candidates need to know. Railway has conducted the online examination this time for the selection of NTPC graduates and candidates can check the review from below.exam conducted shift wise shift 1 ,2 and 3.

Exam date: 28/3/2016

Answer Key: Will Upload

Result Date:May 2016

1.Capital of Denmark?

Ans:Copenhagen

2.Yoga day  celebrated on?

Ans:June 21

3.January 4th Independence day of which country?

Ans.Burma

4.2018 winter session Olympic game venue?

Ans. PyeongChang, South Korea

5.India’s Oldest dam?

Ans.Kallanai Dam, also known as Grand Anicut. It still serves the people of Tamilnadu, India.

6.First indian lady to won gold in asian games?

Ans.Kamaljeet Sandhu

7.First indian hockey player to awarded padam shri?

Ans.Balbir Singh Dosanjh

8.Rabindnath tagore got noble prize in which year?

Ans.1913

9.Ethanol is obtained from?

Ans.Cerials

10.No. of fundamental duties?

Ans.11

11.2015 French open winner?

Ans.Stan Wawrinka(Men), Serena Williams(Women)

12.How many players in kho kho?

Ans.9

13.2 largest country in respect of land area?

Ans.Canada

14.U.N climate change meeting held in which place?

Ans.Paris

15.Ajanta and ellora cave is located in which state?

Ans.Maharashtra

16.Smallest planet?

Ans.Mercury

17.Group of dolphin is called?

Ans.School or Pod

18.Polio vaccine is developed by?

Ans.Jonas Edward SalK

19.Name of dog who first goes to space?

Ans.Laika

20.Father of space research?

Ans.Vikram Ambalal Sarabhai

 

  1. DMK party is founded by whom?

Ans.M. G. Ramachandran

22.First Lok sabha speaker?
Ans.Ganesh Vasudev Mavalankar

23.Instrument to detect object under water?
Ans.Sonar

24.Study of birds is called?
Ans.Ornithology

25.First governer general of free india?
Ans.Lord Mountbatten

26.Buddha attained enlightenment at?
Ans.Bodh Gaya

27.Another name of computer chip?
Ans.Microchip

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *