19th 20th Aug SSC CGL Tier 1 GK GA Asked 2017 Answer Key /paper

By | August 20, 2017

Staff selection commission 19th 20th Aug SSC CGL Tier I GK GA Asked 2017 Answer Key /paper.Staff selection commission had earlier invited applications from eligible candidates to apply for various posts in various governments and sub ordinate services and a lot of candidates have applied for the test.

19th Aug SSC CGL Tier I GK GA Asked 2017

Q.1 Who was not the winner of Noble prize 2016 in Chemistry?
Ans: Option other than these three Fraser Stoddart, Jean-Pierre Sauvage, Ben Feringa is Answer.

Q2. Rugby tournament 2015-16 held in which country?
Ans:England

Q3. Match the following: (book & Author’s Name)

Q4. Access to shops malls comes under which fundamental right?
Answer: – Right to Equality

Q5. When did AIADMK established?
Ans:17 Oct 1972

Q6. Which Acid present in grapes?
Ans:Tartaric

Q7. Who built Nalanda University?
Ans:Dharmapal

Q8. What is the length of Vocal cord of women?
Ans:

Q9. If v=u+at , what is u in this equation,
Ans. Initial velocity

Q10. Uranus is discovered by?
Ans:William Herschel

20th Aug SSC CGL Tier I GK GA Asked 2017

20th General Awareness

Q1. 2014 FIFA final between?

Q2. one question related to river Ganga clean project.

Q3. The female part of plant is called?

Q4. When there is few sellers and products are distinct what is that situation called?

Q5. who discovered Antarctica?

Q6. 61st Filmfare best movie award?

Q7.In an adult male how much rbc blood contains?

Q8. which paintings are called in the school of Mewar in the school of Rajasthan?

Q9. which country does not accept visa?

Q10.zinc on iron is called the process of?

Q11.The emperor who sat on the throne at the age of 13?

Now all of them have been waiting for the SSC CGL exam result and cutoff marks which will be released very soon at the official website. Before the result will be declared online, candidates will get SSC CGL tier I answer keys pdf on their computer which will be released very soon. They have to download it from the official website and they can match the answer. There is negative marking for each incorrect answer and so candidates will need to deduct ¼ for each wrong answer. For each correct answer they have to add +1 mark. After this they can add up all the marks to get the total marks scored by them in the test.

SSC CGL Tier I august 19th 20th answer sheet download

Candidates in large numbers have appeared in the written test and now they have been looking for the answer keys. This serves a very important purpose of the selection process. Candidates can ensure their performance ad it also ensures the impartiality in the examination process.

Earlier the SSC had conducted the written test and now it is going to conduct the tier II examination for which the enrolment of candidates will be made on the basis of their performance in the Tier I examination. Candidates who have been looking for the sheet according to the question papers, can now visit the official website and they can check the answers on their computer. Candidates will have to keep visiting the official website and according to their set number and date of examination, they can download the keys.

How to download SSC CGL tier I 2017 answer keys

  1. Visit the official site ssc.nic.in and search for the answer keys and click on that
  2. Download the pdf file on your computer ad according to the sheet number you can check the answers.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *